Källskatt
Sök:

Källskatt

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Erik

ställde för sedan frågan: Källskatt

Hej!

Jag undrar hur det fungerar skattemässigt med källskatt. Jag vet att vid utländska aktier är det fördelaktigt med KF framför ISK, men jag undrar hur det är med fonder (indexfonder). Är det skillnad på KF och ISK så det är mer fördelaktig med KF?

Hur mycket påverkar det sparandet om man skulle ha utländska fonder i en ISK istället för en KF?

Tack för en bra sida!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Erik!

Eftersom fonder inte delar ut pengar så spelar det ingen roll om du har dessa i en KF eller ISK.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-05 klockan 11:13 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.