Kameo, Savelend eller nåt annat peer-to-peer bolag?
Sök:

Kameo, Savelend eller nåt annat peer-to-peer bolag?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jonas

Den här artikeln publicerades 2017-10-03 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Kameo, Savelend eller nåt annat peer-to-peer bolag?

Hej, har börjat investera lite i Savelend men tittade runt och hittade Kameo (https://www.kameo.se/) och funderar på att sprida investeringen i olika bolag, nån mer här som investerat eller har erfarenhet av Kameo?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Kameo  verkar vara ett seriöst bolag, men det är inte det som är problemet. Det är inte Kameo som du skall låna ut pengar till. De är bara förmedlare av lån.

Säg att du köper Hufvudstaden. Belåningsgraden i bolaget är ca 20% och de har gott om fastigheter. Risken att du skall förlora alla dina  pengar är i princip noll.

Lånar du i stället  ut pengar via Kameo är risken extremt mycket högre. Du finansierar  ett enda topplån som bankerna inte vill ha. Du måste noga analysera låntagarens  ekonomiska ställning. Du måste ha en uppfattning om kassaflödet och hur en ränteuppgång påverkar detta. Inte minst måste du dessutom ha en uppfattning om vakansriskerna för fastigheten. Kort sagt, du måste göra samma jobb som banken.

Glöm aldrig bort att den högte avkastningen du får, beror på den högre risken som du tar.

 

 

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-10-03 klockan 10:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.