Kameo
Sök:

Kameo

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Gustaf Fröjd

ställde för sedan frågan: Kameo

Vad är er åsikt om Kameo? Investera i fastighetslån verkar lite intressant ändå.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Är lite skeptisk, borde inte dessa aktörer får mycket mer förmånliga lån från banken?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Oscar!

Jag har pengar investerat på Kameo. Har investerat i ett antal olika lån och än så länge har det inte varit något problem. Däremot tycker jag nog att det inte är värt det jämfört med att investera på börsen.

Låt mig förklara: när man investerar på Kameo (valfritt belopp minst 500 kr) i ett projekt så är pengarna låsta till lånets slut som kan vara mellan 6 månader till några år. Du får visserligen ränteutdelningar varje månad vilket kan ses som en aktieutdelning men du kan inte plocka ut pengarna du satt in som på börsen om du verkligen skulle behöva dem.

Man betalar även 30% skatt på räntevinsterna man gör, så om du får 8% ränta på ett lån betalar du 30% skatt och räntan blir ju då inte mer än ca 5,5%. Här känns allafall för mig fördelaktigt att istället få 7-8 % om året på börsen på ett isk. Kameo har inte heller samma garantier/skydd man har på börsen inget investerarskydd eller liknande vilket kan göra att du förlorar allt insatt kapital speciellt om du bara har pengar i ett projekt. Däremot kan man ju få 5-6% ränta utan att behöva bry sig om börsen och allt som händer i omvärlden.

Tycker du att det verkar kul så prova själv och börja smått och sprid riskerna i olika projekt, annars håll dig till börsen, det kommer jag göra i fortsättningen.

MVH Tobbe

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tillägg att om du har ränteintäkter via dessa typer av investeringar så skatten kvittas mot ränteutgifter, som t.ex bolån.

    1+
    Gravatar ikon för användaren
    Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-14 klockan 23:46 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.