Kan ett AB som ej äger fastigher, hyra ut fastigheter?
Sök:

Kan ett AB som ej äger fastigher, hyra ut fastigheter?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik

ställde för sedan frågan: Kan ett AB som ej äger fastigher, hyra ut fastigheter?

Hej!

Vi har ett par fastigheter inom familjen som idag hyrs ut via en enskild firma. Vi planerar att på sikt köpa en större hyresfastighet och vill inför detta starta ett aktiebolag som då ska äga den nya fastigheten. Är det möjligt att låta ett aktiebolag hyra de nuvarande fastigheterna av den enskilda firman och sedan hyra ut fastigheterna på nytt för att skapa kapital i bolaget? Vi tänker oss alltså att aktiebolaget hyr fastigheterna av den enskilda firman till en låg hyra eventuellt 0 och sedan låta aktiebolaget ta ut marknadshyra?

Ingen renovering utav fastigheterna kommer att ske via aktiebolaget dock drift som t.ex. snöröjning och tomtskötsel.

Tack på förhand!

 

Med vänlig hälsning

Fredrik

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Nej. Skattemyndigheten skulle se detta som en konstruktion för att slippa skatt. Går fastigheten med överskott betalar ni minst 45 procent i skatt och sociala avgifter, förmodligen mer. Ett aktiebolag betalar runt 20 procent i skatt.

Fundera i stället över detta:

Låna upp pengar i befintliga fastigheter och sätt in dem som aktiekapital i aktiebolaget. Räntorna är avdragsgilla och ni kan lyfta lågbeskattad utdelning från aktiebolaget.

Eventuellt kan det kanske vara ett alternativ att överföra befintliga fastigheter till aktiebolaget.

Kontakta en duktig revisor eller redovisningskonsult som kan fastigheter!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-21 klockan 15:54 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.