Kan guldet stiga ännu mer ?
Sök:

Kan guldet stiga ännu mer ?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av John Eriksson

ställde för sedan frågan: Kan guldet stiga ännu mer ?

Hej! Jag ser att ni i mars rekommenderade köp ”nu”. Själv köpte jag en mindre del i oktober förra året samt betydligt mer i januari. Det är oro i världen. Låga räntor med. Aktier beskattas och mäts i SEK. Och den svenska kronan har sedan (sent 70-tal men framförallt ) 1981 bara fallit, fallit och fallit. Vad skulle ni rekommendera beträffande guld idag.

 • Köpa mer
 • Börja sälja
 • Behålla det som finns

 

 

Det finns 5 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag själv tänker att guldet tenderar att röra sig i motsatt riktning mot aktier. När antingen guld eller aktier avviker från min fördelning med mer än 10% balanserar jag om och nyttjar därmed volatiliteten i tillgångarna. Din fråga är omöjlig att besvara egentligen. Allt kan stiga och allt kan sjunka men allt sjunker inte samtidigt. Därav vikten av diversifiering och kontinuerlig ombalansering.

Det är tråkigt med den svenska kronan ja. Trenden är ju helt klart nedåt och bör fortsätta ner ifall vi får en konjunktursvacka. Tror att Riksbanken kommer att förändra räntebanan vid nästa räntebesked. Hittills har kronan försvagats vid sådana prognoser så jag tror nog det fortsätter.

Kul för dom som arbetar i DK, Euroland eller USA :).

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Förhoppningsvis får vi ju fler sek också, så att vi inte blir fattigare av bara den anledningen.

 

Men till din fråga. Det handlar väl egentligen om när du behöver pengarna. Hela den här bloggen handlar ju om att du inte kan förutsäga framtiden.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej, hur kommer man åt guldet bäst på Avanza. Förutom pacific fonden?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  ETFen GULD AVA funkar bra.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Arabesk

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det går såklart inte att veta, men än så länge är det ingen kris och det har tryckts enorma mängder pengar sedan finanskrisen som kommer söka tryggare hamnar när nästa kris uppenbarar sig. En del av dem kommer säkert driva upp guldpriset ännu mer, så personligen lutar jag åt behåll/köp mer.

Men det beror på hur din strategi ser ut. Har du bestämt dig för en viss vikt för guldet så ska du hålla dig till den och göra rebalanseringar vid behov (eller periodiskt, beroende på rebalanseringsstrategi) istället för att försöka tajma marknaden.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Ja, visst har guldet gått upp en del men det är en hel del kvar upp till guldets högsta pris 2012 så även om vi inte kan veta något om vad som händer framåt så tycker jag inte att det finns någon anledning att tro att vi har nått toppen. Jag kan tänka mig att när ”alla” börjar prata om att köpa guld är det dags att ta hem vinsten.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-05 klockan 19:35 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.