Kan jag få bolån?
Sök:

Kan jag få bolån?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kevin

ställde för sedan frågan: Kan jag få bolån?

Hej kompisar. Jag är 22 år gammal och är i en fin ekonomisk situation tack vare arv och en passion för sparande. Jag har just nu ca 700000 kronor och jag kan genom en pågående husförsäljning(arv) räkna med att ha iaf 1.2 miljoner på kontot när försäljningen är klar inom ett par år. Jag skall till hösten börja plugga och flyttar då till en studentlägenhet. Det är möjligt att jag om ett par år kommer att vilja köpa en lägenhet istället för att fortsätta hyra. Hur tror ni mina chanser att få bolån skulle se ut? Jag skulle i så fall inte ha någon fast inkomst förutom studiebidraget, men jag skulle ju ha mycket pengar på sparkontot/aktier. Tror ni jag skulle kunna få bolån trots bristen på fast inkomst? Skulle jag behöva en medgäldenär?

Tacksam för svar.

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Man kan få bolån även som student, om man t.ex. har ett bra eget sparande. Medsökande med god ekonomi brukar hjälpa.

Lite lästips:

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-07-09 klockan 15:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.