Kan jag som kund få del av bankernas stor vinster?
Sök:

Kan jag som kund få del av bankernas stor vinster?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anders Jonsson

ställde för sedan frågan: Kan jag som kund få del av bankernas stor vinster?

Vi är pensionärer med ett bundet kapital på 4-5 mkr, samt ett disponibelt kapital på 400 tkr, samt en pension på tillsammans c:a 30 000 per månad – vilket normalt täcker våra löpande avgifter. När vi nu söker efter en vettig bank med insättningsgaranti, inser vi att bankerna inte ens är beredda att en ge en avkastning som täcker inflationen.

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Om ni söker ett sparkonto med avkastning (i form av ränta) så kan man titta på Compricer för att jämföra sparkonton med insättningsgaranti. Jag personligen har bufferten på Avida Finans som ger 0,75% ränta. Det täcker inte inflationen men ger mer än storbankerna.

https://www.compricer.se/sparande/

 

För mer avkastning än så får man antingen binda pengarna eller kika på investeringar såsom aktier och fonder. Beroende på hur lång sikt man har så passar olika alternativ. På kortare sikt kan räntefonder passa och på längre sikt aktier. Dock kan tilläggas att räntefonder inte ger särskilt hög avkastning i nuläget. Skulle räntorna gå upp från nuvarande nivåer minskar långa räntefonder i värde men då skulle kanske sparkonto kännas mer gynnsamt.

 

Vänligen

Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-13 klockan 11:41 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.