Kan man göra något bättre än att månadsspara?
Sök:

Kan man göra något bättre än att månadsspara?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik Olsson

ställde för sedan frågan: Kan man göra något bättre än att månadsspara?

Hej!

Har nyligen börjat lyssna på er podd och måste säga tack! Nu förstår jag lite bättre hur man ska investera och spara om man inte fattar så mycket om hur börsen och marknaden fungerar.

Börjar även förstå nyttan med att månadsspara istället för att satsa belopp vid enstaka tillfällen. Det som slog mig var, varför inte veckospara på Lysa istället för månadsspara? Borde inte detta vara ännu mer fördelaktigt? Eller kan man anse att de positiva effekterna mellan veckospara och månadsspara är försumbara? :)

Med vänliga hälsningar

Fredrik

 

 

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om veckosparande är din grej så kör på det! Spelar inte så stor roll exakt hur du gör det. Själv har jag en bas i ett automatiskt månadssparande samt kollar in själv varje månad hur mycket extra jag kan trycka in just denna månaden.

Lysa har ett inbyggt månadssparande via autogiro, men de tar även insättningar via bankgiro. För att veckospara loggar du in på din bank och sätter upp en automatisk överföring varje vecka.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Som Emil säger, kör på om du vill köra veckovis!

  En anledning varför man brukar säga månadssparande är just för att dom flesta får lön en gång i månaden, vid det tillfället så är det då bäst att spara undan det man vill spara för att inte ”råka” konsumera upp sparandet.
  Finns många som inte skulle klara av att ha pengar på kontot utan att använda dessa, då är det ett bra sätt att sätta in hela summan direkt i sparandet.

  Sedan så måste du se till så att det finns pengar på det kontot dom ska dras ifrån 4ggr i månaden, behöver såklart inte vara något extra jobb med det men.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Köper fonder en vecka och Aktier den andra veckan! Det är lite kul att sprida ut köpen!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Lönen kommer 25e. Då skickar jag in pengar direkt till Avanza. Varför skulle det vara fördelaktigt att ha pengar sittandes på mitt nollräntekonto i 1, 2 och 3 veckor?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-22 klockan 20:28 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.