Kan man ha flera olika portföljer eller ska man endast ha en?
Sök:

Kan man ha flera olika portföljer eller ska man endast ha en?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Alexander

Den här artikeln publicerades 2017-07-18 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Kan man ha flera olika portföljer eller ska man endast ha en?

Hej Jan!

Tack för en grym blogg! Du underlättar massor med människors liv genom det du gör.

En fråga som jag sitter och funderar lite på är om man kan sätta upp 3 olika portföljer för sitt sparande eller om man ska undvika det då det sabbar själva fördelningen man efterstävar i form av akiter, obligationer, guld osv.

Jag sparar 10.000 per månad och investerar i dagsläget 5.000 kr i rikatillsammans portföljen, 1500 kr i Globala Barnportföljen, 1500 kr i Sigmastocks och 2000 kr i månaden på en sparkonto med ränta.

Frågan lyder alltså – Bör jag fortsätta med 3 olika sparanden eller bör jag försöka få ner det till en eller två portföljer?

Har du några tankar kring detta?

Mvh
Ett fan, Alexander

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag ser inga problem personligen med att ha flera portföljer så länge du själv upplever att du har koll på läget. Grattis till att ha dessa insikterna så här tidigt i livet. Ditt framtida jag kommer tacka dig om 20 år. :-)

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tillägg:

 

Jag är 25 år och sparar till mig själv!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-07-18 klockan 11:48 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.