Kan man ha RikaTillsammans-portföljen i två konton, ett ISK och en IPS?
Sök:

Kan man ha RikaTillsammans-portföljen i två konton, ett ISK och en IPS?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Basti

ställde för sedan frågan: Kan man ha RikaTillsammans-portföljen i två konton, ett ISK och en IPS?

Hej,

Jag sparade under den tid då det var skattemässigt förmånligt att sätta pengarna i en IPS. När jag jobbade i Danmark fick jag ut pensionen som lön under två år och satte in detta i en ISK. De två kontona har haft olika portföljer och förvaltats separat.

Nu har den totala summan blivit så pass stor att jag skulle kunna konstruera en RikaTillsammans-portfölj. Är det en bra idé när pengarna ligger på två olika konton? Blir det problem vid omviktningen eftersom pengarna inte kan flyttas mellan kontona?

Jag tänkte kombinera tillslagen enligt följande: aktier+Guld, silver och råvaror på ISK-kontot (eftersom den är mer flexibel) och Långa obligationer+Korta räntor och kontanter på IPS-kontot. Eller finns det en bättre kombination?

Alla kommentarer och synpunkter tas tacksamt emot!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Om du har samma sparhorisont på båda IPS:en och ditt ISK så skulle du kunna göra så. En grej jag hade kollat är vad du har för avgifter på just ditt IPS, så inte avgifterna äter upp avkastningen från räntedelen du tänkte ha där.

Lycka till!

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-07-27 klockan 07:18 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.