Kan man hyra ut fler än 3 boenden i enskilt bolag?
Sök:

Kan man hyra ut fler än 3 boenden i enskilt bolag?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna

Den här artikeln publicerades 2017-05-18 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Kan man hyra ut fler än 3 boenden i enskilt bolag?

Hej, tack för en fantastiskt blogg!

Här lär man sig väldigt mycket och man vill bara veta mer :-)

Jag och min sambo har en enskild firma i vilket vi äger 50% var av ett hyreshus med 6 lägenheter som alla hyrs ut. Jag är intresserad av att utöver detta köpa och hyra ut, säg två bostadsrätter. Min sambo är inte intresserad av att köpa någonting mer.

Om jag köper två bostäder för att hyra ut, då kommer detta klassas som näringsverksamhet eftersom jag totalt då hyr ut 3+2 lägenheter. Kan tex mina nya bostadsrätter ägas till 100% av mig men ingå i min och min sambos enskilda firma? Hur gör jag för att gå vidare med mina planer?

Vänliga hälsningar en som vill gå vidare!

Anna

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Anna,

Jag ser att du inte fått svar på ett långt tag, jag beklagar det. Jag skulle rekommendera att kontakta Skatteverket om det inte redan har löst sig. Sorry att vi inte kunde hjälpa bättre.

Hälsningar,
Jan

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Går utmärkt att göra detta. Din bostadsrätter deklarerar du på en underblankett till NE som heter NEA. Kolla innan du köper att bostadsrättsföreningen tillåter andrahandsuthyrning.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Nestor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-05-18 klockan 14:57 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.