Känns fel att byta fond
Sök:

Känns fel att byta fond

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av A.Z

ställde för sedan frågan: Känns fel att byta fond

Hej!

Jag sparar enligt nybörjarportföljen, där ingår som vi vet Länsförsäkringar Global Indexnära. Har förlorat en del nu och har sett att man bland svaren på frågorna här rekommenderar att byta till avanza global. Jag känner att det tar emot lite här dock. Jag vill helst se blåa siffror innan jag säljer av allt i LGI, annars känns det som att allt månadssparande i den fonden varit onödig.

 

Tänker jag helt dumt? Jag tror att jag gör det nämligen men kan inte svara varför…

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Fondavgiften på LF är 0.2 procent. Har du sparat exempelvis 100 000 kr, så  betalar du 200 kr extra per år.

Är det inga gigantiska summor som du har sparat, så kan du gott vänta med ett byte. Man skall aldrig underskatta de psykologiska effekterna, vare sig när det gäller sparande eller något annat.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Det verkar bara vara en psykologisk grej för dig att du inte vill sälja för att du ser röda siffror.

Tror att det bästa för dig skulle vara att byta hela summan till Avanza Global, då slipper du se dom röda siffrorna (mental bokföring) och du får en billigare fond med samma innehav!

En sak man ska lära sig, speciellt om man ska hålla på med aktier, det är att sälja med förlust.
Det svåraste man gör är att sälja, även om det är att sälja aktier som har gått upp jättemycket.

Så ta ett steg mot att lära dig att sälja med förlust genom att byta fond nu.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-12-25 klockan 11:12 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.