Kåpan Pension
Sök:

Kåpan Pension

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mattias

ställde för sedan frågan: Kåpan Pension

Hej, jag är statligt anställd och får då tjänstepension genom kåpan. Har precis upptäckt att det finns en valbar del där jag kan välja mellan kåpans egna traditionella försäkring eller flytta pengarna till några olika alternativ som SEB, AMF mfl. Vad ska man välja? Jag är 43 år gammal.

Mattias

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Mattias!

Har ingen erfarenhet själv av Kåpan, men läste på lite och ser att dom inte har så jättedyra avgifter, 0.06% per år + 6kr per försäkring.

Däremot vet jag inte vad själva fonderna kostar och hur utbudet ser ut.
Du får nog kolla över och räkna på vad deras fondavgifter är och vad du kan få för motsvarande på AMF och SEB.

Om jag skulle chansa så tror jag att AMF och SEB kan leverera billigare fonder!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-16 klockan 09:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.