Kapitalförsäkring dödsfall källskatt
Sök:

Kapitalförsäkring dödsfall källskatt

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ingrid

ställde för sedan frågan: Kapitalförsäkring dödsfall källskatt

Förr eller senare så dör vi. Säg att jag har en kapitalförsäkring. I den ligger bl a utländska aktier. Man får ju inte tillbaka en del av källskatten förrän efter 3 år. Vad händer med de pengarna då som jag skulle fått? Är de för alltid förlorade?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ja, personligen får du ingen nytta av dem. Det är väl bara att låta bankkontot stå kvar. När pengarna kommer så småningom, får man helt enkelt skifta ut dem till delägarna i dödsboet.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Ska banken spärra bankkonto när den försäkrade avlider. Hur kan pengarna insättas i hon/hans bankkonto? Förmånstagare har inte rätt att kräva källskatten tillbaka.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  MLT
 2. Vit pil

  Kommer det pengar till ett spärrat konto i banken hamnar de på ett speciellt ”felkonto”. Banken gör då en utredning om vem som skall ha pengarna. Är det fråga om ”småkrafs” låter man det bero. Är det större belopp kontaktas de som skall ha pengarna. Detta är i alla fall min personliga erfarenhet efter att ha jobbat många år i bank.

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-21 klockan 07:30 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.