Kapitalförsäkring för barn med dålig ekonomi
Sök:

Kapitalförsäkring för barn med dålig ekonomi

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lasse

ställde för sedan frågan: Kapitalförsäkring för barn med dålig ekonomi

Hej!

Jag har en lite annorlunda fråga, det är så att jag är långtidssjukskriven och dessvärre ser det inte ut som att jag kommer att kunna komma tillbaka i arbete under en lång tid framöver.
I nuläget är jag som sagt sjukskriven och det har hittills gått bra men man vet aldrig med försäkringskassan och jag känner till många som får leva på socialbidrag trots att de är sjuka.

Trots en besvärlig situation så vill jag börja spara åt mitt barn men med tanke på att det är fullt möjligt att jag kommer att bli tvungen att leva på socialbidrag framöver så är det ju inte helt lätt.
För att få socialbidrag så måste man tömma alla sina tillgängliga tillgångar, och det är ju illa nog att behöva göra mig av med mina egna besparingar..

Det jag funderar på är vad som gäller om jag väljer att öppna en kapitalförsäkring i mitt barns namn, kommer de pengarna då att ses som mina eller barnets? O kommer socialen kunna ta de pengarna för min omedelbara försörjning?
Jag har läst att de i vissa fall tvingat banken att låsa upp pengar på ips-konto t.ex.

Jag ska såklart sälla frågan direkt till socialen och kanske nån jurist också men tänkte om någon här har någon aning om hur det ligger till med sånt här..

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

En snårig fråga, återkom gärna när du fått svaret.

Plan B skulle vara att be en nära släkting att öppna en KF med ditt barn som förmånstagare, sen kan du spara till barnet via den vägen.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Är det betyder att Lasse ska överföra ganska stort belopp till släktingen? Penningtvätt?

    0
    Gravatar ikon för användaren
    MLT

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-23 klockan 15:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.