Kapitalförsäkring för barn som är amerikansk medborgare
Sök:

Kapitalförsäkring för barn som är amerikansk medborgare

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan

ställde för sedan frågan: Kapitalförsäkring för barn som är amerikansk medborgare

Hej,

Min dotter på 6 månader är amerikansk medborgare (jag är inte det). Hon är svensk medorgare också. Jag har som avsikt att upprätta ett kapitalförsäkringskonto med henne som förmånstagare. Dock är det ju rätt komplicerat med amerikanska skatteregler. Är det någon som vet om det är komplicerat att upprätta ett konto med en förmånstagare som är amerikansk medborgare? Hon kommer ju inte att få pengarna förrän hon blir 18, men då är hon ju skyldig att rapportera in skatt till USA. Kan hon ens stå som förmånstagare på te.x. Avanza som inte tillåter amerikanska medborgare att skapa konton?

Ett alternativ är ju att upprätta ett ISK konto i mitt namn och sedan styra det via testamentet. Dock är det ju heller inte helt rätt.

Någon som har varit/är i samma sits som har kollat upp det?

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-06 klockan 10:54 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.