Kapitalförsäkring Handelsbanken Liv
Sök:

Kapitalförsäkring Handelsbanken Liv

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Karin

Den här artikeln publicerades 2017-07-29 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Kapitalförsäkring Handelsbanken Liv

Har ca 180 000 i handelsbanken Liv, kapitalförsäkring. Fördelat på 4 olika fonder. Asien tillväxt, osv. Är det här bra? Eller finns det andra smartare sätt att förvalta dom här pengarna?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det är tyvärr för lite information för att kunna säga något. När man investerar så är dessutom tidshorisonten den absolut viktigaste faktorn. De sätt som jag rekommenderar att spara enligt finner du här:

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Är 33 år. Och betalar inte längre in några pengar månadsvis. Så undrar om Handelsbanken Liv är något att ha, eller ska jag byta. Är det isf krångligt att byta?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Karin
 2. Vit pil

  Om du kan byta till Avanza eller Nordnet så brukar jag rekommendera det. Sedan kan man där sätta ihop en variant på t.ex. nybörjarportföljen eller globala barnportföljen på längre tidsperspektiv.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson
 3. Vit pil

  Du betalar en årsavgift för din kapitalförsäkring, vilket man inte gör för ett Investeringssparkonto. Jag tror den avgiften är 120 kronor.
  De moment som Investeringssparkontot inte har som kapitalförsäkringen har är möjlighet att välja hur kapitalet ska betalas ut, alltså en utbetalningsplan, samt möjligheten att styra vem som ska få pengarna, förmånstagare.

  Fick ovanstående svar av SHB. Kan inte det va bra. 120kr är ju inte så mkt. Eller missar jag nåt?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Karin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej har fått utbetalt 70000kr från en kapitalförsäkring . har ett  ISP konto i Avanza , hur skall jag fördela mina 70000 , hade tänkt ha dom där i minst 5 år.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-07-29 klockan 21:28 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.