Kapitalförsäkring till aktiebolag
Sök:

Kapitalförsäkring till aktiebolag

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jens

ställde för sedan frågan: Kapitalförsäkring till aktiebolag

Hej!

Jag har i dagsläget ett tjänstepensionssparande månadsvis hos Avanza.

Nu är jag intresserad av att sätta upp en kapitalförsäkring hos Avanza där jag tänker att jag vill sätta en del av mina vinstpengar i hopp om att på sikt få bra avkastning.

Min fråga är, finns några bra fondportföljer för just kapitalförsäkringar? Tids-horisont 5 år och uppåt? Jag har testat Avanzas portfölj-generator, men om någon här sitter inne på några guldkorn får de gärna dela med sig av det.

Gällande pensions-portföljen har jag gått efter fonderna avsedda den Globala Barnportföljen som finns nämnt här på sidan.

Dock vill jag inte riktigt ha en så hög risk på min kapital-försäkringsportfölj som med pensions-portföljen.

 

Tacksam för tips!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Jens!

Kolla då över ”Nybörjarportföljen” istället!
Om du vill ha något som är lite mindre aktieexponering så passar den bra!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Anser du att det finns någon annan portfölj än Nybörjarportföljen som anses lämplig för en företags kapitalförsäkring?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jens
 2. Vit pil

  Det beror helt på vilken tidshorisont som sparandet är på, en bra måttstock tycker jag är 10% aktiefonder för varje år som du kan avvara pengarna och resterande i räntefonder.

  Så du kan utgå ifrån fonderna i Nybörjarportföljen men sedan justera mängden aktiefonder själv.

  Annars har du också ”Rikatillsammans-portföljen”, den är däremot väldigt passiv.

  Jag skulle rekommendera att göra en egen portfölj mot den tidshorisonten du har.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-17 klockan 14:30 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂