Kapitalförsäkring till min fru?
Sök:

Kapitalförsäkring till min fru?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Pär

ställde för sedan frågan: Kapitalförsäkring till min fru?

Hej, jag och min fru har varsitt isk med div fonder och aktier. Jag har 1 särkullbarn sen tidigare, sen har vi 3 gemensamma barn. Om jag skulle dö, kan min son kräva ut sin del av arvet (isk pengarna) direkt då?

Om jag istället hade haft ”mina” fonder och aktier i en KF med min fru som förmånstagare, vad skulle då resultatet bli om jag dör? Mvh Pär

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-29 klockan 20:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.