Kapitalrådgivare vara el icke vara?
Sök:

Kapitalrådgivare vara el icke vara?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anonym

ställde för sedan frågan: Kapitalrådgivare vara el icke vara?

Hej, Jag funderar just på Söderström & Partner. Kan det rekommenderas som kapitalrådgivare. Jag är lite oklar med deras prismodell men det verkar dock dyrt. Någon som har ev erfarenhet el tankar.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Dyrt och dåligt enligt Finansipektionen. Detta säger väl allt. Varför skall du stoppa pengar i halsen på dessa svindyra kapitalförvaltare?

Läs gärna Jans artikel om bästa fonder 2018.

Om du till varje pris ha aktivt förvaltade fonder, så titta på Carnegie och Lannebo. Jämfört med mycket annat så är de ändå seriösa, trots sina relativt höga avgifter.

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Hej, jag förstår och lyssnar vad du skriver. Jag blev dock nyfiken på det här du sa med Finansinspektionen, har du någon länk till detta, jag vill gärna läsa men hittar inte när jag söker. Vad jag förstår tar förvaltaren ca 2 procent av det totala kapitalet i avgift för att förvalta pengarna vilket såklart gör mig väldigt osäker.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Anonym

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-02 klockan 22:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.