Kf barnspar - Nordnet eller avanza?
Sök:

Kf barnspar – Nordnet eller avanza?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Föräldern

ställde för sedan frågan: Kf barnspar – Nordnet eller avanza?

Jag har flera barn som jag har isk-sparande till. Insett att det är dumt eftersom jag helt tappar insyn dagen de fyller 18.

Jag funderar på att öppna kf i mitt namn, men med barnen som förmånstagare. Jag vill ha ett kf för varje barn och inte tillsammans, pga stora åldersskillnader. Så flera kf med andra ord.

Är Nordnet eller Avanza bäst? I ansökningarna ser det ut som att på Nordnet är huvudregeln att man söker för alla barn i en och samma kf, annars krävs att man fyller i pappersblankett, medan det är oklart på Avanza. Har jag förstått det rätt?

Hur funkar det sen med själva överlåtandet? Får barnet alla aktier och fonder på en gång, eller måste vi sälja av dem i kapitalförsäkringen?

Vad är era erfarenheter av de bägge nätmäklarna? Jag vill höra ris och ros, det här blir ju ett ganska stort beslut.

Det finns 4 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Kapitalförsäkringens tillgångar ägs av försäkringsbolaget så vid utbetalning säljs de och sen betalas försäkringsbeloppet ut till förmånstagare.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tack för svar. Är det tekniskt möjligt att ha varsin kapitalförsäkring till varje barn? Åldersskillnaden är lite väl stor för att ha en enda gemensam…

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Du bör kunna ha flera kapitalförsäkringar, men enklast är nog att fråga nordnet/avanza.

Ska också gå att överlåta hela kapitalförsäkringen, så att barnet får hela kontot så att säga.

Jag tror inte skillnaderna är så stora mellan dessa 2 banker. Kanske någon skillnad i fondutbud och kanske i funktioner på hemsidan för tex utbetalning månadsvis från försäkringen kan skilja. Annars hugget som stucket.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

När man ska öppna kapitalförsäkring i Nordnet står det inte ett ord om att man kan göra det i ett barns namn, utan samtliga mina barn anges som förmånstagare. Jag vill ju öppna varsin, ett för varje barn, blir mest rättvist.

hur har ni andra gjort?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Det är bara att öppna flera och sätta ett barn som förmånstagare på varje.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Kalle

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-12-14 klockan 23:46 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.