KF eller ISK
Sök:

KF eller ISK

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Marcus

ställde för sedan frågan: KF eller ISK

Hej,

jag undrar vad du skulle rekomendera för typ av konto om man vill börja bygga en utdelningsportfölj.

min tanke är att ha både svenska och internationella företag. Ska jag bygga två olika portföljer då eller kan jag ha alla på samma?

 

Mvh

Marcus

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Om man ska ha internationella aktier så brukar en kapitalförsäkring vara att rekommendera, så man lättare kan få tillbaka källskatten som betalas på utdelning från bolag utanför Sverige. Om du ska ha två olika eller allt på samma är en smaksak, vad föredrar du? Jag personligen gillar att ha olika portföljer för att kunna hålla koll och jämföra resultatet mellan olika marknader.

Hälsningar
Elin

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Om jag förstått rätt så får man skattejämkning på schablonskatt på ISK-konto mot eventuella räntor på lån man har. Det ska ske automatiskt, alltså ingenting man behöver göra själv, så där kan man spara några hundringar per år. (ca 300 kr på varje 100 000 kr på ISK konto?…)

    0
    Gravatar ikon för användaren
    DR

svarade på frågan för sedan

Om jag har förstått rätt så jämkas schablonskatten på ISK konto mot ränta man betalar på eventuella lån. Det ska ske automatiskt, banken tar hand om det själva alltså. Där kan man spara någon hundralapp per år (ca 300 kr på varje 100 000 kr?). KP har, förutom möjligheten att få tillbaka källskatten på utdelning från utländska aktier, några praktiska fördelar när man sparar till barn eller för sin partner. Det är nog framförallt det.


Den här artikeln publicerades 2018-09-24 klockan 19:16 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.