KF eller ISK till sitt barns sparande?
Sök:

KF eller ISK till sitt barns sparande?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Elin Göthe

ställde för sedan frågan: KF eller ISK till sitt barns sparande?

Hej!

Jag försöker läsa mig fram i bloggen om vad som är bäst avseende sparande till sina barn men finner motsägelsefulla inlägg. Min dotter har precis fyllt 1 år och jag vill flytta mitt sparande till henne från Danske Bank till antingen Lysa eller Nordnet. Jag läser att globala barnportföljen är ett extremt bra sparande, samtidigt läser jag att ett av ett par undantag till att öppna ISK-konto (som jag förstått generellt är bäst) är just att skaffa kapitalförsäkring, och att man då gör det i sitt eget namn med barnet som förmånstagare.

Vilket är egentligen bäst – ISK och global barnportfölj eller KF?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Elin!

Globala Barnportföljen i en KF är det bästa skulle jag säga, du har många juridiska fördelar med just KF, läs gärna denna artikeln om just ”Barnsparande”.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för kommentar!

  Jag har läst artikeln men tror att jag förvirrat mig själv genom att anta att globala barnportföljen endast kan användas i ett ISK och inte i en KF. Jag hade tänkt använda en fondrobot såsom Lysa för placeringen men jag gissar att jag får plocka ihop portföljen själv enligt tex Jans förslag i och med att Lysa inte är tillämpbara på KF?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Elin Göthe
 2. Vit pil

  Helt rätt!

  Tyvärr måste du, som du säger, göra en egen portfölj om det ska ligga i en KF.

  Men kör på den förenklade versionen, väldigt enkel och lätt att följa upp varje år!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-02 klockan 00:35 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.