KF eller ISK-utländska aktier?
Sök:

KF eller ISK-utländska aktier?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Catharina Andersson

ställde för sedan frågan: KF eller ISK-utländska aktier?

Jag har köpt lite aktier i novo nordisk på mitt isk konto. Jag planerar nu att köpa fler men har läst att vissa rekommenderar KF i stället med tanke på skatten. Hur ska jag tänka? Fortsätta köpa via isk, sälja av och köpa via KF i stället?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Catharina!

Ja, vad gäller utländska aktier är det mer gynnsamt att ha dem på en KF istället för ISK. Detta på grund av källskatten som du skriver. Så ja, för att få ut mer av dina aktier så kan det vara smart att byta till KF istället! Om du kontaktar din bank och berättar att du vill flytta över aktierna från ISK till KF så brukar de kunna hjälpa till.

Beroende på bank så ska du dock kolla så de inte tar extra avgift för att du har KF, vilket vissa storbanker gör. En del av storbankerna har till och med inlåsningsavgift på KF, så viktigt att kolla beroende på var du sparar! Nätmäklarna som Avanza och Nordnet t.ex. vet jag inte tar ut sådana avgifter.

 

Vänliga hälsningar

Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-06 klockan 17:57 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.