KF för mitt AB
Sök:

KF för mitt AB

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av DW

ställde för sedan frågan: KF för mitt AB

Hej,

Tack för en trevlig blogg och mycket intressant läsning.

Jag har handlat på börsen sedan 2011 med privata medel, men eftersom jag startade eget AB för dryga året sedan så har jag nu ansökt om en KF på Avanza för mitt företag.Målet är att sätta in 10 000 kr per månad i KF:en och att portföljen skall innehålla 10 aktier och 1 indexfond.

Som det ser ut i dagsläget lutar det åt dessa:

5% Adobe Systems (Starka varumärken i bransch under stark frammarsch) 5% ABB (Bör gynnas av framtida fokus på effektivare elförsörjning)

5% American Water Works (Branschledare i USA) 5% Aphria Inc (Väntad legalisering i Kanada i sommar vidgar spelplanen enormt) 

50 % DNB Global Indeks (Känns som en av de bästa indexfonderna med låg avgift) 5% Electronic Arts (Enormt starka varumärken i sina sportspel) 

5% Kindred Group (Marknadsledare i Sverige och jag tror inte spelandet kommer minska framöver) 5% Novo Nordisk (Många länder står inför stora diabetesutmaningar i framtiden och Novo har ett starkt varumärke) 

5% Take Two Interactive (Spelserierna GTA, Red Dead Redemption och Civilization är grymt starka) 

5% Storytel (Tror detta bolag har chans att göra en Netflix/spotify-resa framöver. Ljudböcker ligger helt rätt i tiden.) 

5% Swedbank (Hyfsat bra utdelare och över tid så är jag övertygad om att en placering här är bra, det känns dessutom bra att kunna tjäna pengar på en bank som man har privat bolån hos) 

Mvh

DW

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Enskilda aktier brukar inte rekommenderas här på bloggen, varför Jan inte gör det kan du läsa om här:

Investerar du i aktier? Då är du högst sannolikt en förlorare…

Nu kan vi tillägga att jag själv faktiskt köper enskilda aktier också, utöver fondsparande. Vad jag direkt kan se på de aktier du skriver om så är det hög risk, mycket exponering mot teknik och spel och även en del höga värderingar. Att du dessutom kör 100% aktieexponering i denna KF är i sig hög risk också, Jan rekommenderar en del räntor i portföljen som ”krockkudde” även på lång sikt. Nu är detta bara tankar utifrån bloggens filosofi, i slutändan är det ditt beslut och din strategi.

Önskar dig stort lycka till med investeringarna!

Hälsningar
Elin

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-11 klockan 15:43 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.