Klarna sänker sina sparkontoräntor!
Sök:

Klarna sänker sina sparkontoräntor!

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Klarnaskeptikern

ställde för sedan frågan: Klarna sänker sina sparkontoräntor!

Fler som har fått mail om att Klarna sänker räntorna på sina sparkontona?

Innan -> Nu

Rörlig 0,96% -> 0,85%

Fast 6 mån 1,41% -> 12 mån 0,90%

Det fasta räntan sänktes uppenbarligen rejält.. vad tror ni det beror på? Satte de en hög ränta till att börja med för att få kunder?

Det finns 3 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

Det kan  finnas flera orsaker.

A. Du kan ha rätt.

B. Marknadsräntorna har sjunkit den senaste tiden. Det pratas t o m om minusränta så småningom. Helt naturligt om Klarna då sänker räntan.

C. Man har fått in mer pengar än vad man kan placera. Då vill man inte betala dyr inlåningsränta för pengar som man inte kan placera.

Det kan även finnas andra orsaker, eller en kombination av det jag beskriver ovan.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tror 100% på att det var ett lockerbjudande. Nordax gjorde likadant för 1-2 år sen. Höjde räntan 6 mån fick massa nya kunder sen sänkte tillbaka igen.

Jag var en av dem som blev inlurad från bluestep. Och jag orkade inte hoppa på klarna denna gången för att tjäna ett par 100-lappar.

Men skadar nog inte att se över sin sparränta en gång per år och byta till den med högst ändå men inte oftare än så

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Som jag ser det, enda anledningen att möjligen ha mer än säg 100k på ett bankkonto är väl för att man snart måste använda pengarna. Så varför bry sig om räntan som ändå inte ger någon avkastning att tala om?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-02 klockan 14:51 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.