Klöven aktie fördelning
Sök:

Klöven aktie fördelning

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anders

ställde för sedan frågan: Klöven aktie fördelning

Hej ,

har följt fastighetsbolaget klövern nu ett tag , men tycker deras fördelning ser lite speciell ut ,

Hade ni rekommenderat à eller b aktier i klövern ? Motivera gärna .

tack på förhand .

efter att 2 592 545 stamaktier av serie A under februari månad omvandlats till stamaktier av serie B uppgår det totala antalet aktier i Klövern per 28 februari 2020 till 932 437 980, varav 69 358 703 stamaktier av serie A, 846 635 277 stamaktier av serie B och 16 444 000 preferensaktier

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Anders!

När du ska välja A eller B-aktier så får du kolla på två saker.

1. Vilken är billigast, eftersom du får samma storlek av bolaget så är den billigaste den du ska köpa. Om du såklart inte vill ha mer röststyrka i bolaget, då gäller A-aktien.

2. Likviditeten, omsätts det aktieslaget du har valt att köpa?
Ibland så omsätts knappt t.ex A-aktien och då kan det vara svårt att komma ur den, isåfall välj den som omsätts.

Preferensaktier är något helt annat!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-15 klockan 19:59 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.