Knepig situation med lån och företag
Sök:

Knepig situation med lån och företag

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mikael

ställde för sedan frågan: Knepig situation med lån och företag

Hej,

Har drivit ett företag (EF) vid sidan om mitt ”vanliga” jobb. Företaget har skulder i form av lån. För att kunna lägga mer tid på mitt ”vanliga” jobb så kommer jag behöva avveckla firman. Dvs jag kommer ha lån kvar som ska betalas av. De är bundna på kort tid, så det är hög månadskostnad. Det är ett privatlån som togs vid start, och ett företagslån som gjorts under tiden. 1 lån på 130.000:- och ett lån på 180.000:-. Detta är resultatet av att försöka satsa men misslyckats…

Frågan är,

Ska jag titta på ett nytt lån där jag kan få få ihop båda lånen till ett lån och lägga upp det på längre avbetalning? Behöver få ner månadskostnaden om jag ska betala av det som privatperson. Tex istället för 6 år som det är nu, 12 års avbetalning. Swedbank mm har liknande.

Bättre att göra så, fortsätta med mitt vanliga sparande och sen betala av lånet med en klumpsumma när mitt sparande kan lösa det?

Ställ gärna frågor:)

Tack på förhand!

 

 

Det finns 4 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Mikael,

Jag har varit i samma sits som dig för några år sedan. Och kan bara berätta hur jag hanterat det. Jag hade ett stort privatlån (220000+ SEK) och ville bli av med den så snart som möjligt. Därför valde jag 6 års utbetalning vid lånestart och det blev lite över 6000 SEK om månaden. Banken avråd det men jag var envis och fick det ändå.

Jag klarade av att betala beloppet men min vardagsekonomi blev ganska mycket ansträngd. Det var då att jag lärde mig leva att enklare och billigare liv. Slutade konsumera helt. Efter 3,5 år behövde jag akut köpa en ny bil och då gjorde jag om mina lån. Jag minskade månadsamorteringen mycket så att jag fick lite mer frihet. Samtidigt sa jag till att inte börja konsumera mycket mera bara för att jag kunde.

Jag började spara en buffert på sidan om mina månadsinbetalningar och extra-amortera klumpsummor när det var dags.  Min regel: hela beloppet på sparkontot över 10.000 SEK amorterade jag så snart som jag hade nått minst 20.000 SEK på saldot.

När jag till slut lyckades bli lånefri fortsatt jag bara med mitt sparande och låg-konsumtion. Mina nya livsstil. Istället började jag investera samma belopp som jag tidigare amorterade och då upptäckte jag min nya hobby med börs-investeringar och fick mina pengar att växa….. ;)

Vad inte vad det gav dig; men detta är mina erfarenheter iaf. Lycka till!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej och tack för ditt svar.

  Ja, det är lite i dessa banor jag tänkt. Fast tvärt om med att lägga det på lång avbetalning och spara upp till klumpsummor som man kan lägga in. Självklart blir det ju mer ränta att betala med det längre upplägget.

  Men jag hoppas kunna gå samma väg och bli av med det och sen lägga ännu mer pengar på spar!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mikael
 2. Vit pil

  Jag är Hanna Eriksson, jag är ensamstående mamma här i Göteborg, jag vill vittna om en äkta långivare som hjälpte mig med ett lån för mina döttsbehandling och till julen, han är Mr Matthew Ryan, han är pålitlig, alla där ute som behöver ett lån ska kontakta honom via matthewryan12122@gmail.com
  Hälsningar

  Hanna Eriksson

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Hanna Eriksson
 3. Vit pil

  Det verkar vara en riktig bluff det här Mr Matthew Ryan. Hans emailadress har under längre tid figurerat på all världens falska webbsidor.

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  Tale

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Bra tankar. Att amortera så snabbt som möjligt, och sedan lägga detta bakom sig känns som en utmärkt idé.

Har du ordnat en bra bankfinansiering, så skall du inte nappa på några konstiga erbjudanden.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hälsningar!!

Har du letat efter ett äkta privat lån med en överkomlig ränta men har stängts av ständigt av dina banker och andra finansinstitut? Här är en fantastisk möjlighet för dig att få det lån du önskar för dina personliga behov, affärsutvidgning / startups, fastighetsaffärer, skuldkonsolidering och många fler till en överkomlig ränta på 2% med återbetalningstid upp till tio (10) år eller mer. Våra tjänster är certifierade, snabba och dynamiska. för mer information och hur man ansöker, kontakta oss via e-post: Greenerfundservice@gmail.com

Kontakta oss idag för att komma igång.
E-post: Greenerfundservice@gmail.com
Telefon: + 1- (315) -322-7389
Whatsapp: + 1- (315) -322-7389
Hälsningar
Carl Bruce.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Varning för de låneerbjudanden som kommer på grund av den här frågan.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-20 klockan 09:48 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.