Kök eller investera nu?
Sök:

Kök eller investera nu?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Andréa

ställde för sedan frågan: Kök eller investera nu?

Hej,

Vi följer er blogg och podd och vill bara börja med att säga att ni gör ett riktigt bra jobb :)

Vi är ett par runt 30 år som tänkte börja spara enligt era rekommendationer i indexfonder. Vår plan var att börja månadsspara 15.000kr i månaden så fort vi har renoverat köket i vår nya lägenhet. (Köket är från typ 80 talet och i dåligt skick).

Nu har vi dock börjat fundera om vi istället bör investera de ca 150.000 kr direkt (som köket kostar) med tanke på att marknaden är låg just nu.

Hur hade ni gjort? Hur mycket tror ni det lönar sig att investera de 150.000 kr nu och renovera köket i vinter/ nästa år istället? Mvh Andréa

Det finns 5 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag tycker att ni ska renovera köket .sparandet kan vänta  .pengar är inte allt i livet .ett virus kan plötsligt ändra på allt och pengar hjälper inte i respiratorn .

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Renovera!

Börja ett sparande sen!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag ångrar väldigt mycket att jag inte renoverade direkt i mitt förra hus. Rent ekonomiskt är det förmodligen bäst att vänta så länge som möjligt. Så är det med alla prylar, att man kan fortsätta använda dem ända tills de går sönder och på så sätt spara en slant. Då är ju köket nyare när ni säljer en vacker dag också. Men det blir på bekostnad av att ni ska leva i ett undermåligt kök under tiden.

Börsen vet vi ingenting om, den kan gå både upp och ner. Om köket behöver renoveras så är det nog bättre att göra det nu. Byggfirmorna kanske kan ge ett bra pris nu också.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Du kanske har hört Jan argumentera för att det är ett bra tillfälle att gå in på börsen nu? Men det förutsätter en lång sparhorisont!

Ett år är alldeles för kort tid på börsen. Då handlar det om spekulation istället för investering. Ni kan gå plus, men ni kan lika gärna gå back. Det är inte alls givet att börsen har nåt sin botten.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Börsen står inte så lågt som man skulle kunna tro. Var det någon slags coronakris man ville köpa in sig i så skulle man nog gjort det andra halvan av mars.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-18 klockan 16:14 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.