Komma igång med investeringar
Sök:

Komma igång med investeringar

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Hugo Kheller

ställde för sedan frågan: Komma igång med investeringar

  1. Hej. Jag är en kille som är 16 år och vill börja investera i aktier eller fonder. Hur tycker du jag ska gå till väga och komma igång.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Hugo,

Jag skulle rekommendera att:

  1. Träffa och gå med i Unga Aktiesparare på din ort
  2. Läs gärna den här artikeln ”Kom igång med ditt sparande
  3. Börja med att läsa böcker t.ex. ”Rikaste mannen i Babylon” och ”Rich Dad, Poor Dad”
  4. Ha fokus på att lära dig saker de kommande åren, inte att tjäna pengar, det kommer sedan.

Lycka till med ditt sparande och GRATTIS till att ha det här intresset vid din ålder. Det kommer att göra en sjukt stor skillnad för dig i framtiden. 👍

Hälsningar,
Jan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-07 klockan 22:10 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.