Komma igång med långsiktigt investerande med en klumpsumma.
Sök:

Komma igång med långsiktigt investerande med en klumpsumma.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Isak

ställde för sedan frågan: Komma igång med långsiktigt investerande med en klumpsumma.

Hej!

Jag har 500 000 som jag ska placera smart. Tidhorisonten är oklar, minimum 5 år. Troligen mellan 10-20 år.
Hur ska jag tänka? Tips?

Mvh – Isak

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om det du funderar på är om du ska investera allt på en gång eller sprida ut det så har jag ett litet tips.

Jag gillar Kanadensaren Ben Felix som komplement till rikatillsammans. De tycker lika om nästan allt. Förutom guld. Jag tror Jan har berört det här ämnet också men jag kan inte komma ihåg var. Däremot vet jag att Ben Felix har gjort en mycket informativ liten videosnutt angående när man ska investera och hur mycket.

https://www.youtube.com/watch?v=X1qzuPRvsM0

I väldigt korta drag säger han, och motiverar varför det statistiskt sett är bäst att investera allt på en gång. Om man har tillräckligt med is i magen

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Precis statistiskt är det bäst. Är man ändå nervös så är det bättre att investera allt på en gång i en mer konservativ portfölj med lägre risk än att sprida ut investeringen i en med högre risk.

  Här är ytterligare ett lästips på ämnet
  https://ofdollarsanddata.com/the-cost-of-waiting/

  0
  Gravatar ikon för användaren
  ML

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-23 klockan 13:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.