Komplettera fondsparande ,två frågor
Sök:

Komplettera fondsparande ,två frågor

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Theo

ställde för sedan frågan: Komplettera fondsparande ,två frågor

Hej!

Jag sparar idag på ca 15 års horisont och ha 40%global,20%SE,20%emerging markets, 20%ränta. Jag tänkte komplettera med asienfond samt småbolag. Ska jag ha svens + global småbolagsfond eller en av dessa? Hur ska jag vikta den totala fördelningen?

Vidare, skulle det inte på lång sikt vara lika bra att bara sätta hälften hälften i tex avanza zero och avanza global istället?

Kommer differentieringen göra så stort skillnad?

Stort tack!

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Se gärna den här artikeln:

Eller den här för portföljförslag, det kommer en ny artikel inom två veckor också.

Lycka till med ditt sparande!

Jan

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack så mkt!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Theo

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-09 klockan 07:10 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.