Konjunktursläget
Sök:

Konjunktursläget

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Nils

ställde för sedan frågan: Konjunktursläget

Hej!

Jag är en juriststudent som under några år gjort några bra affärer på börsen och förfogar över en del kapital som jag delvis skulle vilja investera i en utdelningsportfölj, som jag även kommer börja månadsspara i. I utdelningsportföljen skulle jag ha främst ha tyngdpunkt på investmentbolag.

Min fråga är om man ska avvakta med en initial investering sett till konjunktursläget, jag tänker främst på bostadsmarknadens utveckling och hur det kan komma att påverka börsen. Även om jag hade tänkt att bryta upp den större investeringen i fyra separata tillfällen under ett år så funderar jag på om det är bättre att hålla sig likvid och avvakta?

Jag undrar även vad du tror om spelbranschens utveckling och om en sådan aktie skulle kunna passa in i en långsiktig portfölj?

 

Tack på förhand!

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jan som har denna blogg förespråkar att inte försöka timea marknaden genom att ”gå in vid rätt tillfälle”, sedan är det självfallet ditt eget beslut i slutändan.

Nej, det går inte att förutsäga framtiden!

Investera allt på en gång eller sprida ut det över tid?

Hälsningar
Elin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tror du på försämrad konjunktur håll dig utanför, om inte, investera.
Spelbransch som kasino/betting eller gaming? Tror ingetdera är någon dålig investering sett över tid, men vilket bolag? Gäller som du säkert vet att välja rätt, och vilket är det?!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Visst finns det signaler om att högkonjunkturen mattas för den här gången, både i Sverige och globalt. Men som ovan påpekar är det oerhört svårt att lyckas pricka in botten för en stor investering.

Bostadsmarknaden påverkar ju i värsta fall svenska börsen, men hoppas du funderar på att sprida riskerna över världen iaf en del.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-10-30 klockan 09:14 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.