Konsekvenser av att leva på egna pengar - hyresavtal och liknande
Sök:

Konsekvenser av att leva på egna pengar – hyresavtal och liknande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Maj

ställde för sedan frågan: Konsekvenser av att leva på egna pengar – hyresavtal och liknande

Jag undrar om ni har någon samlad bild av vilka hinder som kan uppstå om man kliver av lönelivet och lever på egna pengar. Jag har förstått att det exempelvis inte går att bli godkänd som hyresgäst om man inte har en löpande inkomst från lön, pension eller liknande. Förmögenhet räknas inte. Den ses som flyktig/att den kan vara borta imorgon. Är det fler sådana saker som man bör fixa innan man kliver av?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Intressant fråga!

När det gäller hyresvärdar så beror det nog lite på. En del godkänner avkastning på eget kapital som inkomst, dock ej likvida medel på bankkonto. Och inkomsten ska oftast vara hyran + normalbelopp/månad. Har dock ingen praktisk erfarenhet av att hyra med avkastning som enda inkomstkälla.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Finns många banker som räknar kapitalinkomster för lån, dock mig veterligen bara den som hamnar på deklarationen, dvs depå och inte ISK/KF. Visserligen bra för företagare, men sämre för dem som lever på avkastning från schablondepåer. Skatten tas ju upp ifrån ISK oxo men det blir ju så löjligt lite 10mil blir väl ungefär 45000kr inge vidare att leva på. Även om du lever gott på avkastningen som egentligen sker.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Dave

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Då får svårt att göra det mesta som innebär en kreditupplysning.

som att ansöka om kort även tex ett bensinkort, byta elbolag, beställa och betala via faktura eller annan fördröjd betalning på vissa företag, köpa bil Aller leasa blir krångligt om du inte köper den kontant. Anställa företag för tjänster tex renovering kan också bli knepigt. Det mesta av detta går att lösa genom att personligen kontakta de som säger nej pga av att du inte har någon inkomst.

Låna pengar från vanlig bank till husköp blir praktiskt taget omöjligt. Vill du köpa bostad är enklaste vägen att köpa bostaden kontant och därefter låna pengar med huset som säkerhet. Finns ett fåtal banker som har sådana huslån.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-07 klockan 20:12 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.