Konsultlön
Sök:

Konsultlön

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Monica

ställde för sedan frågan: Konsultlön

Jag ska jobba som konsult och uppdragsgivaren vill att jag skickar faktura i slutet av varje vecka. Jag har ingen erfarenhet av att arbeta som konsult, bara vanlig anställning, men antar att alternativen är att jag kan fakturera som privatperson genom frilansfinans eller liknande eller bilda enskild firma/ aktiebolag och fakturera genom bolaget. Vad är bästa alternativet ekonomiskt? Månadslönen är 80 000 kr timbetald.

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

Frilans finans tar 6% av det fakturerade beloppet, det vill säga 4800 kr per månad. Om du istället registrerar en enskild firma så får du lägga lite tid själv på bokföringen. Men om du lär dig det själv så går det nog rätt fort i ditt fall. Om du tycker bokföringen är tråkig så kan du höra med en lokal redovisningsfirma. Min gissning är att dessa kan sköta bokföringen billigare.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Helt rätt. På den här nivån blir Frilansfinans alldeles för dyrt.

  Glöm inte bort att skaffa en ansvarsförsäkring. Notera också att du inte längre får några inbetalningar till din tjänstepension!

  Ibland kan banken tipsa om en bra redovisningskonsult. Lycka till!

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-27 klockan 14:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.