Kontanter i Rika Tillsammansportföljen
Sök:

Kontanter i Rika Tillsammansportföljen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ellen Ekelund

ställde för sedan frågan: Kontanter i Rika Tillsammansportföljen

Hej och tack för en intressant blogg!

Varför ska man ha stor del kontanter i portföljen? ISK beskattas ju på innehavet och om pengarna inte arbetar så borde väl en sådan buffert vara bättre att ha på ett vanligt bankkonto?

Eftersom jag har en större summa pengar att sätta in väljer jag inte bara kontanter i den kategorin, men jag förstår inte varför jag ska ha det alls!

Hälsningar Ellen

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Kontanterna har man då inte på ISK, utan ser till att ha dem tillgängliga på annat vis.

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.