Kontantinsats - ”nalla” från sitt ISK?
Sök:

Kontantinsats – ”nalla” från sitt ISK?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Byggherren

ställde för sedan frågan: Kontantinsats – ”nalla” från sitt ISK?

Hej Jan, och alla ni andra!

Jag och sambon (+2 små barn) står i byggplaner. Vi har ca 1 miljon till kontantinsats samt en friköpt tomt till ett värde av 400kkr. Vi har en totaltbudget på 4 miljoner.

Jag har ca 400kkr placerat i fonder (ISK) samt 75kkr i buffert.

Hur bör jag göra med mina sparade pengar enligt ovan? Kasta in dessa i kontantinsatsen för att minska belåningen, eller bör jag amortera hårdare till lånet når ca 50%?

tack!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Mitt tips är att läsa den här artikel:

Vad är bäst? Amortera, spara, investera eller t.o.m. låna?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-15 klockan 07:12 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.