Konto för utländska börshandlande fonder
Sök:

Konto för utländska börshandlande fonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Björn

Den här artikeln publicerades 2017-09-18 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Konto för utländska börshandlande fonder

Hej. Jag har precis kommit igång med mitt sparande och jag undrar nu hur andra tänker när det kommer till olika konton. Närmare bestämt börshandlande fonder från i första hand USA utan utdelning. Vad jag tittar på är främst fonder för råvaror såsom guld, silver och softs.

Vad jag förstår så finns det inget större behov av att lägga dessa typer av fonder på kapitalförsäkringskonto eftersom de inte tenderar att ha utdelning. Men kan man räkna med att tillväxten för denna typ av fonder blir tillräckligt hög för att motivera ett ISK-konto eller är det säkrare med ett vanligt aktiekonto här?

Jag skulle vara tacksam för tips!

Med vänliga hälsningar

Björn

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Detta är något jag frågat mig själv nyligen då jag börjat investera i råvaror. Som du skriver så behöver man inte tänka på KF om det inte är utdelning, däremot så har jag kommit fram till att t.ex. guld nog bör vara på vanlig depå då det snarare är en stabilisator än något som kommer rusa i värde. Kommer du däremot tradea en del med råvaror och tror på stora ökningar kan ISK vara ett alternativ, så det beror lite på ditt syfte.

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-09-18 klockan 20:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.