konto till EFT:er
Sök:

konto till EFT:er

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jens

ställde för sedan frågan: konto till EFT:er

Har tänkt köpa lite av dom EFT:er som rekommenderades i artikeln om bästa fonderna 2018. Det jag undrar är ifall jag ska köpa dom på mitt isk med resten av fonderna eller hantera som som en utländsk aktie alltså ett KF.

Dom EFT:er jag undrar över är (ZPRS)  (VFEM)  (SPYX)

mvh /Jens

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag skulle spontant säga i en KF. Stäm gärna av med Avanza / Nordnet och återkom gärna här med svar, så kan vi andra lära oss också (så får vi det dessutom bekräftat). :-)

Kommentera

svarade på frågan för sedan

frågade Nordnet (använder mig av båda) och så här svarade kundtjänst

” Personligen hade jag handlat de utländska ETF:erna på en kapitalförsäkring då det brukar vara jobbigt att gå igenom prospektet för varje ETF för att se om de delar ut pengar. Ser också att SPYX finns i både en amerikansk och en tysk så jag kan också meddela att den amerikanska inte går att handla. :) ”

kommer att lägga mitt innehav på en Kapitalförsäkring.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-29 klockan 20:59 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.