Konto
Sök:

Konto

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Colin

ställde för sedan frågan: Konto

Hej! Jag är nybörjare och unundr om det är klokt att sätts pengar på aktier och fond kontk och sen flytta till isk vid behov för att köpk aktier för att unundvik skatt.

Mvh

Colin

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Det kan bli onödigt mycket arbete, beskattningen på ISK är låg även om den sker varje år oavsett resultat. Det jag gissar att du är inne på är att ISK beskattar även pengar som ligger på kontot som inte är investerade i aktier/fonder än. Det man kan göra är att se till att köpa direkt när man överför pengarna. Vill man överföra snabbt av någon anledning erbjuder många banker numera direktöverföringar till kontot.

 

Hoppas att det svarade på frågan!

Vänliga hälsningar

Elin

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack så mycket för svaret

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Colin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-13 klockan 10:59 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.