Kontoform för räntedelen av portföljer
Sök:

Kontoform för räntedelen av portföljer

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Hanna

ställde för sedan frågan: Kontoform för räntedelen av portföljer

Hej. Jag är intresserad av att börja spara i globala barnportföljen och tänkte spara i ISK. Det vore enkelt att ha hela portföljen samlad i en ISK men jag har för mig att jag har läst någonstans på sidan om att Jan delar upp det och inte ha räntefonderna i ISK, vilket jag kan förstå poängen med då de inte svänger lika mycket. Kan dock inte hitta detta igen så jag undrar om tips för hur ni delar upp portföljer och om någon minns var Jan skrivit om detta (har för mig att det var i någon kommentar)?

Tack på förhand och tack Jan för ett inspirerande jobb!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

I och med att räntan är låg på räntefonder och att ISK är mest gynnsamt för investeringar med hög förväntad avkastning så stämmer det du säger.

Du kan också se Jans svar här:

Vad ska man välja? En vanlig aktiedepå, en kapitalförsäkring eller ett investeringssparkonto

Fråga: Hur ser du på att dela upp sina fonder så att man har räntefonderna i vanlig depå och högre avkastande fonder i ISK?

JB: Att om man kan och orkar göra det så är det den bästa lösningen. :-)

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-21 klockan 16:30 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.