Kontorslokal / lagerlokal / verksamhetslokal i brf
Sök:

Kontorslokal / lagerlokal / verksamhetslokal i brf

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Thomas Mellroth

Den här artikeln publicerades 2017-07-30 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Kontorslokal / lagerlokal / verksamhetslokal i brf

Jag har läst hela er blogg om att äga eller bostadsrättsförening som privat person för privat boende.

Min fråga är om det om detta är någon skillnader om man gör det som företag och AB. Har ett nytt objekt i Karlstad som skall byggas med 3st skepp för verksamhets lokaler.

Jag håller med dig till 100% i din tidigare blogg ur privat perspektiv, men finns det några andra väsentlig stora skillnader om det är företag som äger det. Jag har läst följande länk (inte de som är aktuella i mitt fall) som marknadsför sig på denna affärsmodell och presenterar vissa fördelar.

Men jag håller inte med riktig.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Thomas,

Du, jag ska vara helt ärlig och jag har ingen aning. Kanske någon annan läsare vet, eller så skulle jag rekommendera att ta kontakt med en expert på området. Tyvärr känner jag inte ens någon som jag kan rekommendera. Sorry.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Var oerhört försiktig. I praktiken är det föreningen som äger fastigheten och inte innehavaren av facket där verksamheten skall bedrivas. Till skillnad från vanliga bostadsrätter så är bankerna restriktiva med lån till dessa objekt och räntorna är höga.
  I detta specifika fall så är exploatören ett AB som är bildat 2016 varför ingen historik finns. Diskutera detta noga med din revisor och din bank.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-07-30 klockan 15:50 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.