Kontotyp vid börsintroduktion/spekulation
Sök:

Kontotyp vid börsintroduktion/spekulation

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av FN

ställde för sedan frågan: Kontotyp vid börsintroduktion/spekulation

Hej!

Vilken kontotyp använder ni vid tex en kort spekulation på en börsintroduktion? ISK har ju sina fördelar långsiktigt, men kortsiktigt? Jag antar skatten iofs blir löjligt låg om man endast sätter in, säljer av sin tilldelning och sedan plockar ut. Jämfört med 30% skatt på vinsten. Dock slipper man skatten helt om man inte skulle gå med vinst, om man istället använde en depå.

Hur tänker ni kring en spekulation till lekhinken? är alltid ISK att föredra där? Om jag tex tror en aktie kommer att ”rusa” kommande månad(er), är ISK alltid bäst ändå? Om man skulle gå med vinst så antar jag man kan flytta de likvidamedlen mellan sina ISK:n om man vill ta vinstandelen till tex passiva hinken istället. Med detta slippa extra beskattning som man skulle åkt på om man gick via ett annat likvidkonto.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

De gånger jag vill vara med på en nyemission tecknar jag alltid både i min depå och i mitt ISK om så är möjligt. Tror man att kursen kommer att stiga finns ingen anledning till att inte få  så stor tilldelning som möjligt. Skulle jag tvingas välja, så får det bli ISK som har lägst skatt.

Att försöka göra korta affärer är svårt.  Tag ett konkret exempel. Banken Resurs aktiekurs har efter Coronakrisen halverats. Tror man att detta är en överreaktion kan man gå in och köpa. Har man tur kanske någon större placerare börjar köpa och då kan kursen rusa. Det  troliga scenariot är dock att marknaden vill se ett par tre bokslut innan man vågar köpa i någon större utsträckning. Alltså behövs kanske en tidshorisont på ett par tre år. Sedan finns ju risken att marknaden har rätt…

Lycka till med ditt fortsätta sparande!

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-20 klockan 17:17 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂