Köp av fonder
Sök:

Köp av fonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Dorran

ställde för sedan frågan: Köp av fonder

Om börsen går ner minus 2 % idag och jag lägger en köporder i en fond så köps oftast fonden först dagen därpå eller tom nästnästa dag, vilken fondkurs är det som gäller?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Dom flesta fonderna tar mellan 1-3 dagar att få tillgång till sina andelar, detta för att fonden ska ha möjlighet att hinna köpa in lite innehav om det är någon som ska in med en stor summa eller sälja innehav om någon vill sälja stora summor.

Så tyvärr får du inte till kursen den dagen du klickad på köp, utan kursen som fonden står i den dagen du får tillgång till andelarna i fonden.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-21 klockan 15:28 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.