Köp av hus
Sök:

Köp av hus

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av x

ställde för sedan frågan: Köp av hus

Hej,Vi planerar att köpa ett hus inom de kommande 12 till 24 månader.Hade du redan nu sålt av samtliga fonder och aktier p.g.a. de oroligheterna ute i världen eller hade du väntat lite längre?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det spelar inte så mycket en roll att det finns en del oro och osäkerhet just nu. Allt kan hända på börsen de kommande 2 åren. Vi kan både vinna och förlora på det.

Det är din riskprofil och tidshorisont som bestämmer vad som är bäst för dig i det här fallet. Har du råd att förlora 50% av dina tillgångar, ändå möjlighet att köpa huset om 1-2 år och sova gott om natten, så kan pengarna ligga kvar i en högriskportfölj. Förmodligen är det inte så.. annars hade du inte ställt frågan. :)

Tänker så här: om du istället hade haft samma belopp utanför marknaden nu hade du då vågat investera pengarna? Det är egentligen samma fråga. När du känner att du hellre säkerställer pengarna för husköpet så borde du sälja av den delen som du kommer behöva och lägga pengarna till exempel på ett räntebärande konto istället. Eller en mycket defensiv portfölj (10/90). Kanske inte hela din portfölj men i alla fall den delen som du garanterad kommer behöva vid husköp.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Generellt tycker jag inte att pengar som ska användas inom ett till två år ska vara på börsen. Sedan vet jag inte om läget är oroligare nu än vad det brukar vara.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-02 klockan 12:46 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.