Köp ett hus till?
Sök:

Köp ett hus till?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Driton

ställde för sedan frågan: Köp ett hus till?

Hej jag brukar lyssna alla eran avsnitt och jag gillar det ni gör. Har en fråga om det går bra. Jag har ett hus som jag bor med min fru och 2 barn. Har skuld ca 2.5 miljoner. Är värd ca 3.3 miljoner. Men jag är intresserad att köpa ett hus till vid ca 1.5 eller 2 miljoner, syftet är att hura ut. Hur kan jag göra så att man lånar pangar från banken de vill inte kanske låna till 2 hus och sedan det är svårt att förhandla med räntan också för 2 hus.

  •  Och måste jag betala skatt på dem pengar som jag skulle få av huran från den andra huset. Tach för svar. Mvh Driton

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Driton!

Visst skulle du kunna göra så, däremot så blir det mycket pengar för dig att låna och du kommer behöva ta ut en ganska hög hyra för att kunna täcka ränta + slitage och kostnader runt huset, samt sköta om ett till hus.

Det finns ett belopp du får ta ut skattefritt i hyra, utan att ha kollat upp det så tror jag det ligger runt 40 000kr? Efter det så måste du börja skatta på vinsten.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Ja steg ett är ju att prata med en bank om de överhuvudtaget går med på att låna ut mer pengar till dig. Beror ju på inkomst etc. Får du nej här är det kanske ingen idé att gå vidare. Sannolikt på goda grunder.

Steg 2 är kanske att sondera marknaden vilken efterfrågan det finns på att hyra ett hus och vad du skulle kunna ta ut för hyra. Sen är det bara att sätta sig och räkna på några olika objekt om det går ihop. Några kronor i överskott vill man ju gärna ha också för det kan ju vara mycket jobb att ta hand om ett hus och administrera hyresgäster.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-22 klockan 16:55 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂