Köp i snö sälj i tö?
Sök:

Köp i snö sälj i tö?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av O

ställde för sedan frågan: Köp i snö sälj i tö?

Har någon gång läst att börsen brukar gå sämre under sommaren (maj-juni). Upplevde det själv i somras då mitt kapital gick ner. Någon förespråkar t o m ”köp i snö sälj i tö”. Tror aldrig jag har läst något från Jan om detta.

Hur mycket ”sanning” ligger i ett sådant påstående? Finns det någon som helst forskning gjord på hur börsen brukar gå under sommaren? Tänker att det knappast kan vara en bra strategi och sälja innan sommaren, ligga likvid under sommaren och sen köpa in igen efter sommaren.

Har ni några tankar kring detta?

Bästa hälsningar

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Den här frågan tas upp i artikeln och poddavsnittet som publiceras ikväll kl 21:00:

Tack för din fråga och sorry för lite sent svar.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-16 klockan 06:26 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.