Köp när det är biligt/när börsen går ner
Sök:

Köp när det är biligt/när börsen går ner

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av eric

ställde för sedan frågan: Köp när det är biligt/när börsen går ner

Man ska passa på att köpa när börsen har gått ner för då får man rabbat, tänkte bara fråga om hur jag ska veta att jag får bättre pris på en fond när jag köper till exempel när börsen går ner för när jag lägger in pengar ser jag inte hur många andelar jag får förens köpet är färdigt samt om jag vet att det blev billigare eller inte, för aktier till exempel ser man ju om man köper för ex: 20kr billigare, PS är väldigt ny på detta, tack på förhand

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du kan vara lugn. Värdet på fondandelarna är värdet på aktierna i fonden dividerat med andelarna i fonden. Stiger aktierna i värde så stiger värdet på fondandelarna.  Sjunker värdet på aktierna sjunker värdet på fondandelarna.

Av rent praktiska skäl är det omöjligt att datera upp värdet på fondandelarna under dagen Tänk på att vissa fonder har 1600 aktier eller mer.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det närmaste jag kan komma på för att lösa frågan du har är att titta på aktuella NAV kursen kontra den historiska du köpt för.

På Avanza kan du gå in på transaktions historiken för dina konton. Detta kan du göra genom att klicka dig in på det relevanta kontot, tex en ISK. I samma vy där du ser innehavet (vilka fonder du har, deras värde osv) finns det en flik som heter ”Transaktioner”. Under denna flik kan du se hur många andelar du köpt och vilket det aktuella NAV priset var. NAV står för nettoandelsvärde och anger hur mycket en andel av fonden kostar. Dessa kan således ge en indikation på om du köper billigare eller dyrare än sist.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-16 klockan 04:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.