Köp/Sälj aktiekurser
Sök:

Köp/Sälj aktiekurser

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Svante Olofsson

ställde för sedan frågan: Köp/Sälj aktiekurser

Hej,

 

Köpte aktier via Avanza för 23,00 dollar, när jag väl bestämt för att sälja aktierna, hur mycket ska jag sälja de för? Vad är det man ska tänka på vid sälj? All tips välkommnas! Om detta besvarats tidigare så kan jag dirigeras till den tråden.

 

Med vänlig hälsning, Svante

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Försök sälja dem för mer än du köpte dem för så gör du en liten vinst

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Nja, du måste även tjäna in courtage och växlingsavgift. Beroende på hur stora de avgifterna är kan du behöva sälja för rejält högre kurs för att överhuvudtaget gå med vinst.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Björnen

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Svante!

När du väl bestämmer dig för att köpa en aktie så bör du veta t.ex varför köper du just den aktien? Hur länge har du tänkt äga den? Hur ser du på bolaget just nu?

Att bara köpa och sälja hejvilt brukar oftast sluta med förluster, först bilda din egen strategi för aktiehandel, sedan börja köpa enligt strategin.

Det är mina tips!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-09-25 klockan 16:59 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.