Köp/säljorder efter stängning
Sök:

Köp/säljorder efter stängning

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Christoph Nowak

ställde för sedan frågan: Köp/säljorder efter stängning

Hej!

 

Jag skulle vilja börja spara i aktier. Men: Eftersom jag arbetar heltid kommer jag att ha problem att hinna handla under marknadens öppettider. Så om jag logga in på mitt konto efter att börsen avslutat handeln för dagen, kan jag då lägga en köp- eller säljorder? Obs: Jag syfter inte till att delta i någon efter/extended hours trade. Jag vill endast köpa eller sälja aktier som om det vore normala öppettider och bryr mig inte om ordern kan genomföras nästan genast eller först på nästa vardagen. Om jag lägger en order kommer den att behandlas nästa dagen under börsens öppettider, korrekt?

T.ex. AB X slutar börsdagen med en aktiekurs på 100 kr. Jag loggar in på mitt konto kl. 22.00 och vill lägga en köporder på 10 aktier på slutkursen 100 kr. Funkar det? Kommer ordern att slutföras nästa morgon som om den hade lagts under öppettiderna (t.ex. kl. 9.01 följande morgon)? Eller kan det hända att öppningskursen helt plötsligt ligger på en helt annan nivå och det går inte längre att köpa på 100 kr/aktier?

 

I slutändan är min fråga huruvida det ”går” att handla med/spara i aktier när jag är för upptagen att handla under handelsplatsernas öppettider.

 

Tack för hjälpen!

 

Med vänlig hälsning

 

Chris Nowak

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det ska gå bra. Köpordern läggs när börsen öppnar. Precis som du befarar kan det vara så att ingen annan vill sälja till den kursen och då kan ordern inte utföras. Hos Avanza ligger ordern kvar tills du väljer att ta bort den, utifall säljkurserna skulle gå ner igen.

Läs gärna på om ”morning call”, perioden innan börsen öppnar där aktiens startkurs för dagen bestäms. Din order kommer läggas efter denna call så kursen kan ha ändrats.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Som Emil skriver så fungerar det utmärkt att göra som du beskriver.

  Men lägg t.ex köpordern på 105kr så kommer du till 99% att få dom aktierna du vill ha, det går utmärkt att handla aktier på detta viset och man behöver verkligen inte vara tillgänglig på öppettiderna.

  Läs bara på bra om bolagen och investera, istället för att spekulera, i bolagen så det gå galant!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-02 klockan 00:57 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.